Hoge temperatuur warmtepomp

Warmte, twee keer zo efficient opgewekt als een HR-Cv ketel. 300% rendement op primaire energie, bij gelijktijdige warmte- en koudebenutting. Groen gas als hernieuwbare bron van energie. Installect ontwikkelde de hoge temperatuur warmtepomp. Voor referenties, klik hier.

 

Motorwarmte

Met een hoog rendement warmte van hogere temperaturen (>50°C) opwekken is lastig met elektrische warmtepompen. Installect verving de elektromotor voor een gasmotor. Zo kan in veel gebouwen en processen de hoge temperatuur van de HT-WP voor verwarming worden ingezet.

 

80-60

Hoge aanvoertemperaturen voor centrale verwarming naar een gebouw kunnen een groot voordeel zijn. Zeker bij renovatieprojecten: het bestaande Cv-net en bijbehorende radiatoren kunnen gehandhaafd blijven. Hoge aanvoertemperaturen resulteren echter ook in hoge retourtemperaturen uit het gebouw. Ook dit is met de hoge temperatuur warmtepomp geen probleem. De 80-60 variant is blijft ook bij een hoge retourtemperatuur goed functioneren.

 

Warm tapwater

De hoge temperatuur warmtepomp is ook geschikt voor het maken van warm tapwater. De warmte-koudeverhouding en de hogere temperatuur passen goed in onder andere de woningbouw en in bestaande utiliteitsbouw.

 

Praktische innovatie

De door Installect ontwikkelde HT-WP is door haar zusterbedrijf Reduses gerealiseerd en in de praktijk getest. Het bedrijf produceert de gepatenteerde systemen en past deze met succes toe. Dit was niet mogelijk geweest zonder partners die in pilotprojecten hebben meegewerkt aan innovatie in de praktijk. Daarom bleef Installect betrokken bij het beheer. Zo werd gegarandeerd dat de beoogde prestaties ook in de praktijk werden waargemaakt.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op