Sprinklerbron

Een goede bron is heel geschikt om water te leveren aan een sprinklerinstallatie. Dankzij Installect is dit een gecertificeerd product.

 

Betrouwbaar

Installect ontwikkelde de techniek om bronnen te gebruiken voor sprinklerwater. De techniek voor een sprinklerbron is vastgesteld in overleg met de brandweer, sprinklerleveranciers en certificerende instanties. Eén een ander ligt vast in de sprinkler richtlijn “Memorandum 77A”.

 

Vastgoedrendement

Sprinklers vragen veel water in een korte tijd. Aansluitingen met een capaciteit van 60 tot 150 m³/uur zijn geen uitzondering. De drinkwateraansluiting hiervoor kan tienduizenden euro’s per jaar bedragen. Een sprinklerbron gebruikt grondwater. Dit kost geen vastrecht. De besparing op vastrecht geeft een verbeterd rendement op vastgoed. Verschillende vastgoedbeheerders zijn daarom overgestapt op een sprinklerbron.

 

Projectontwikkeling en verhuurbaarheid

Een voordeel in binnenstedelijk gebied is de ruimtebesparing. Een sprinklerbron vergt nauwelijks ruimte want er is geen opslagtank nodig. De bespaarde vierkante meters verbeteren projectontwikkeling en verhuurbaarheid. Projectontwikkelaars kiezen daarom in de ontwerpfase al voor een bron.

 

Duurzaam

Drinkwater hoeft niet als bluswater te dienen. Gerenommeerde partijen, waaronder  Jaarbeurs Utrecht, RAI Amsterdam, Rabobank en De La Mar Theater kiezen ook daarom voor een sprinklerbron. Zo kiezen zij voor duurzaamheid.

 

Combinatie met WKO

Om nog verder te verduurzamen is een combinatie met Warmte- Koude Opslag (WKO) goed mogelijk. Neem contact op met GeoComfort voor meer informatie.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op