WKO voor datacenters

Gerenommeerde datacenters leveren hun klanten de zekerheid dat hun data veilig is. Met WKO voor datacenters levert Installect gerenommeerde datacenters de zekerheid van koeling en backup koeling, terwijl minder vermogen van het elektriciteitsnet wordt gevraagd.

Neem voor meer informatie contact op met Henk Broekhuizen of Gerrit Kamphuis.

 

Gratis noodkoeling

Een grote kostenpost bij datacenters is het opstellen van noodkoeling. Wanneer de reguliere koeling uitvalt moet de noodkoeling het overnemen. Dit vraagt niet alleen extra installaties maar ook extra aansluitvermogen. Soms is elektriciteitsnet zelfs niet in staat de gevraagde vermogens te leveren. WKO voor datacenters slaat hier drie vliegen in één klap. Koeling met WKO vraagt vele malen minder elektriciteit dan koeling met koelmachines. Daarnaast kan de WKO dienen als preferente noodkoeling, terwijl de aansluitvermogens omlaag kunnen.

 

Voorbeeld voor de branche

RVO (destijds Agentschap NL) benoemde Installect’s innovatieve concept van WKO voor datacenters tot voorbeeld voor de branche. Het concept is onder andere toegepast voor datacenter Equinix AM3 in Amsterdam en Schuberg Philis te Schiphol-Rijk. Daar wordt ook energie uitgewisseld met de naastgelegen Universiteit van Amsterdam. Het datacenter gebruikt koude uit het WKO-systeem en voedt de bron met warmte. De UvA doet precies het omgekeerde. Zo blijft de bron in evenwicht en maken beide organisatie gebruik van duurzame energie.

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op