Waterwetvergunning

Wilt u deskundig advies over het aanvragen van een waterwetvergunning bij uw provincie? Installect heeft de juiste kennis in huis om u een realistisch en deskundig advies te geven. Zo weet u zeker dat uw aanvraag volledig wordt ingevuld en de kans op goedkeuring wordt vergroot.

Waarom een waterwetvergunning aanvragen?

Een waterwetvergunning is verplicht in elke provincie. Het onttrekken en infiltreren wordt gehandhaafd, omdat het grondwater schaars is. Er zijn drie situaties waarvoor u een waterwetvergunning aanvraagt:

  • Het infiltreren of onttrekken van grondwater voor de openbare drinkwatervoorziening
  • Het infiltreren of onttrekken van grondwater voor industriële toepassingen van meer dan 150.000 m³ per jaar.
  • Het infiltreren of onttrekken van grondwater voor energieopslag, koude- en warmteopslag.

Houd rekening met extra regels

Bent u van plan om grondwater te onttrekken van grondwater voor koude- en warmteopslag of energieopslag? Dan moet u er rekening mee houden dat u voldoet aan aparte regels, naast het aanvragen van een waterwetvergunning. Wij geven u hierover graag meer informatie.

Laat u deskundig adviseren

Door onze jarenlange ervaring als adviseur over duurzaamheid en innovatie, helpen wij u met het aanvragen van de waterwetvergunning. Neem daarvoor contact op met onze vestiging in Baak door te bellen naar 0575 441187 of met onze vestiging in Nijkerk via 033 2465858. Wij plannen dan graag een kennismakingsgesprek met u in. 

Bekijk ook:

BRL 11000 | WKO installatiekosten | Warmtepomp installatie | BRL 11000

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op