Help jij ons mee met de energietransitie in Nederland? Installect Advies zoekt versterking: een (senior) adviseur duurzame warmte en koude. 

Wat houdt de functie in? 

Als senior adviseur ben je een belangrijke schakel in het realiseren van onze duurzame warmte en koudeprojecten voor onze klanten. Je enthousiasme voor duurzaamheid en installatietechniek steek je niet onder stoelen of banken en je weet een klantvraag te vertalen in een technische oplossing voor de lange termijn. Samen met een team van gedreven collega’s werk je aan de energievoorziening van morgen. 

Je bent er niet om dikke adviesrapporten te schrijven die in een lade verdwijnen maar je weet met praktische oplossingen de duurzaamheidsambities concreet te maken. Je bent daarbij verantwoordelijk voor het traject vanaf eerste gesprekken tot het ontwerp en realisatie. Installect Advies is daarnaast in verscheidene trajecten verantwoordelijk voor de uitvoering en realisatie. In deze trajecten speel je als senior adviseur ook een belangrijke rol. Je zet je expertise op het gebied van duurzame techniek en installaties in je netwerk in om bij te dragen aan nieuwe werkzaamheden en de verdere groei van Installect Advies. 

Taken en verantwoordelijkheden 

  • Je bent eindverantwoordelijk voor de adviestrajecten voor onze klanten. 
  • Je gaat met onze klanten en opdrachtgevers in gesprek over hun uitdagingen, context en stelt vraag achter de vraag. Die klantvraag vertaal je in een praktische oplossing. 
  • Het onderzoeken van de haalbaarheid van duurzame energiesystemen. 
  • Het inzetten van je technische installatiekennis voor het ontwerpen en engineeren van een duurzame installatie. 
  • Je bent een ambassadeur van Installect Advies en kan onze toegevoegde waarde overbrengen op (nieuwe) klanten. Daarbij staat ons imago als betrouwbaar en praktijkgericht centraal. 
  • Je bent het aanspreekpunt voor collega’s en klanten voor vragen over duurzame energietechniek. 
  • Je hebt een netwerk waar je veel aandacht aan besteed om te onderhouden en uit te breiden. 
  • Je zorgt voor nieuwe opdrachten waarmee we onze kennis en ervaring kunnen inzetten. 
  • Je schrijft geen dikke adviesrapporten 
  • Je werkt niet solistisch 

Wie zoeken we? 

Allereerst is het belangrijk dat je enthousiast wordt van duurzame energietechniek en installatietechniek Je hebt minimaal 5 tot 10 jaar kennis en ervaring opgedaan (bij voorkeur) in de advisering van klanten over technische installaties. Met behulp van je technisch-inhoudelijke kennis kan je een klantvraag vertalen in een concrete oplossing. Je denkt en handelt minimaal op HBO niveau (voorkeur voor een technische opleiding zoals werktuigbouwkunde of installatietechniek) en hebt een proactieve houding. Je kent de markt, de juridische context en snapt de verschillende belangen die de klant kan hebben. Samenwerken is voor jou de basis en je bent communicatief sterk: je kan op een heldere manier een oplossing communiceren en je staat open voor de klant. Daarbij heb je een commerciële antenne waarmee je kansen herkent en daar op inspeelt. 

Wat bieden we? 

Wij bieden een uitdagende fulltime (32-40 uur) functie, bij voorkeur vanuit onze vestiging in Wichmond, in een groeiende organisatie. Je komt te werken in een klein en enthousiast team van technische adviseurs. Daarbij krijg je ruimte om mee te denken over de richting van de organisatie en de manieren om verder te groeien. Je krijgt uiteraard ook de ruimte om zelf, waar nodig, nog verder te groeien door middel van opleiding, cursus en dergelijke. Daarnaast opereer je binnen een breder verband van de Installect bedrijven waarbij je alle kans krijgt om je breder te ontwikkelen op het gebied van bodemenergiesystemen. 

Naast aandacht voor persoonlijke (door)groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Van ons krijg je een laptop en telefoon en leaseauto. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Maar een dienstverband van 32 uur is ook een optie. In beide gevallen kan je werk en privé goed in balans houden. 

Wie zijn wij? 

Installect Advies is een compact adviesbureau van 10 personen op het gebied van duurzame energietechniek. We hebben een open cultuur en collegialiteit vinden we erg belangrijk. Vanuit onze vestigingen in Nijkerk en Wichmond adviseren we onze klanten (installateurs, ingenieursbureaus, ontwikkelaars, bouwbedrijven) over technische oplossingen voor het verduurzamen van de warmte en koudevoorzieningen in een gebouw. Hierbij zetten we onze brede kennis van klimaatinstallaties in om tot het beste resultaat voor de klant te komen. Veel van onze projecten zijn gebaseerd op warmte- en koudeopslag in de bodem en warmtepompsystemen. We zijn gecertificeerd om zowel ondergrondse als bovengrondse energiesystemen te ontwerpen en detail-engineering uit te voeren. Ons uitgangspunt is dat we met pragmatisch en concreet advies onze klanten verder helpen. 

Installect Advies is onderdeel van de Installect bedrijven: Installect Advies, Geocomfort, Insted en Reduses. Deze vier zelfstandige bedrijven adviseren, realiseren en beheren duurzame energiesystemen. Daarbij hebben we een specialisme in klimaatsystemen gekoppeld aan bodemenergie. Binnen de Installect bedrijven ontwerpen de systemen niet alleen, maar zijn ook gericht op het realiseren van hoge kwaliteitssystemen. 

Door de combinatie van ontwerpen, realiseren en beheren kunnen we dat, samen met onze partners, in de praktijk ook waarmaken. De Installect bedrijven werken met in totaal circa zestig medewerkers met verschillende specialismen en we hebben meer dan 400 systemen in heel Nederland ontworpen en gerealiseerd. Daarmee zijn we één van de leidende organisaties binnen de branche. 

Vervolg 

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je verder met ons in gesprek? We maken graag kennis met je. Voor kennismaken of vragen naar aanleiding van deze vacature kan je contact opnemen met Arthur Messelink, bedrijfsleider Installect Advies (06-45772957 / arthur.messelink@installect.nl). Je mag uiteraard ook je motivatie en CV mailen naar arthur.messelink@installect.nl of HRM@installect.nl