Jaarbeurs Utrecht – Bronnen en Sprinkler

Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeurs Utrecht koos als één van de eerste congrescentra voor bodemenergie. Installect ontwierp het energieconcept en de sprinklerbronnen.

 

Duurzaam handelen

Jaarbeurs Utrecht maakt als sinds de jaren negentig gebruik van een Warmte Koude Opslag (WKO) en is daarmee één van de oudste relaties van Installect. Dat is echter niet het enige. Jaarbeurs Utrecht heeft aandacht voor het milieu en de maatschappij. Met 2,5 miljoen bezoekers per jaar neemt Jaarbeurs haar verantwoordelijkheid om duurzaamheid te stimuleren. Zo  hebben ze bijna 1400 zonnepanelen op het dak van het Beatrixgebouw geplaatst: het grootste zonnedak van de provincie Utrecht.

 

Sprinkler

Installect ontwikkelde voor Jaarbeurs Utrecht de techniek om de bronnen van een bodemopslagsysteem ook te kunnen gebruiken om water te leveren voor sprinklersystemen. Het water wordt direct gewonnen uit de hoogwaardige WKO-bronnen. Zo is de sprinklerbron een betrouwbare maar ook uiterst duurzame oplossing: er wordt geen drinkwater aangesproken.

 

Certificatie

In overleg met de brandweer, sprinklerleveranciers en certificerende instanties zorgde Installect ervoor dat deze vorm van bluswaterlevering sinds 2008 certificeerbaar is. Samen met een andere betrokken partijen stelde Installect de sprinklerbron richtlijn “Memorandum 66A” op. Deze toepassing bespaart veel kosten en het ruimtebeslag voor opslagtanks is niet nodig.

 

Binnenstedelijk gebied

Met name in binnenstedelijk gebied worden ook bronsystemen gerealiseerd met als hoofddoel de brandblusfunctie. Een bron vergt weinig ruimte, er is geen opslagtank nodig. De vierkante meters die hiermee bespaard worden komen de ontwikkeling en verhuurbaarheid ten goede. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wout-Peter van den Hoek van de firma Insted.

 

Green Key Gold

Jaarbeurs Utrecht blijft duurzaam in ontwikkeling. Energiezuinige lichtpunten, waterbesparende closets en meer. Sinds 2011 is Jaarbeurs Utrecht aangesloten bij Green Key en in het bezit van het gouden Green Key certificaat.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op