Sanquin Amsterdam

Sanquin Amsterdam

Sanquin Amsterdam heeft Installect Advies ingeschakeld bij een grootschalig totaaladvies op het gebied van verwarming, koeling, luchtbehandeling en uitvoeringsbegeleiding.

 

Klantwaardes

  • Redundantie van koeling (hoge betrouwbaarheid en backups)
  • Kostenefficient renoveren
  • Hoge energieprestaties
  • Uitvoeringsbegeleiding / projectmanagement

Technische oplossingen

 

Projectmanagement

De procesinstallaties van Sanquin Amsterdam (cleanrooms en productiefaciliteiten) zorgen ervoor dat de behandeling van het bloedplasma onder gecontroleerde omstandigheden plaatsvindt. Om dit kostbare materiaal veilig te kunnen verwerken dienen de circa 20 luchtbehandelingskasten en bijbehorende regeltechniek voor verwarming, koeling en luchtbehandeling dan ook aan zware eisen te voldoen.

Installect Advies begeleidt Sanquin in het opstellen van een opleveringsstructuur voor procesinstallaties. Daarbij assisteren we bij het omschrijven van de benodigde procedures om te komen tot installaties die aan de eisen voldoen bij

  • Ontwerp;
  • Uitvoering;
  • Onderhoud;
  • Statuscontrole;
  • Optimalisatie en energiebesparing.

 

Redundantie

De huidige procesinstallaties voor de productiekoeling van Sanquin worden redundant gemaakt. Installect Advies ontwerpt een back-up centrale op het dak met ringleiding van ca. 4 MW.

 

Proceswater

Sanquin heeft, voor haar productie, water op verschillende temperatuurniveaus nodig. Voor het koelwater van 12°C  wordt drinkwater, met een aantal tussenschakelingen en met behulp van buffervaten, omgezet naar proces-koelwater. Installect verzorgt voor Sanquin Amsterdam het voorontwerp voor het optimaliseren en verplaatsen van de installatie, daarbij gebruikmakend van vervallen alcoholtanks met een capaciteit van 2 x 12.500 liter.

 

Techniekruimten

Voor de vriescellen, waar temperaturen van -6°C tot -15°C moeten worden gegarandeerd, wordt de koelwateropwekking voor diverse installaties opgesteld in 2 techniekruimten. In het voorontwerp zijn de techniekruimten zodanig gekoppeld dat ze elkaars back-up kunnen zijn. Wanneer deze fase gereed is zal één techniekruimte worden geoptimaliseerd, waarbij verouderde installaties worden vervangen. Na afronding van de optimalisatiewerkzaamheden zal de tweede techniekruimte, van ca. 750kW, verplaatst worden naar een andere locatie op het terrein.

 

Opwaarderen bronsysteem

Een bestaand bronsysteem met een capaciteit van ca. 40 m³/h, ingericht om te onttrekken, zal worden opgewaardeerd naar een opslagsysteem van ca. 20 m³/h. Daarbij zal tevens het leidingsysteem zodanig geoptimaliseerd worden dat diverse condensors en andere apparaten gekoeld kunnen worden met bronwater.

 

Optimalisatie koelwateropwekking

Sanquin Amsterdam heeft de beschikking over een groot drinkwaterdebiet en een bodemenergiesysteem met grondwater. Om de warmteopwekking en koeling te optimaliseren kijkt Installect naar de beste inzet van de verschillende watersystemen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op