Van der Valk hotel Ridderkerk

van der valk ridderkerk

Installect ontwierp het energiesysteem voor Van der Valk hotel Ridderkerk, inclusief de sprinklerbron.

 

 

Kwaliteit

Van der Valk hotel Ridderkerk krijgt van haar gasten hoge beoordelingen. Uit het gouden green key certificaat blijkt dat duurzaamheid voor Van der Valk ook hoog in het vaandel staat. De energieopwekking met Warmte Koude Opslag draagt hier aan bij. Installect ontwierp de energiecentrale voor meerdere Van der Valk hotels.

 

Sprinkler

Installect ontwikkelde de techniek om de bronnen van een bodemopslagsysteem ook te kunnen gebruiken om water te leveren voor sprinklersystemen. Ook bij Van der Valk hotel Ridderkerk is deze techniek toegepast. Het water wordt direct gewonnen uit de hoogwaardige WKO-bronnen. Zo is de sprinklerbron een betrouwbare maar ook uiterst duurzame oplossing: er wordt geen drinkwater aangesproken.

 

Certificatie

In overleg met de brandweer, sprinklerleveranciers en certificerende instanties zorgde Installect ervoor dat deze vorm van bluswaterlevering sinds 2008 certificeerbaar is. Samen met een andere betrokken partijen stelde Installect de sprinklerbron richtlijn “Memorandum 66A” op. Deze toepassing bespaart veel kosten en het ruimtebeslag voor opslagtanks is niet nodig.

 

Green Key Gold

Van Der Valk Hotels zijn allemaal gecertificeerd met het Green Key keurmerk. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveau’s: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is.

De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. De GREEN KEY is een middel om het duurzame imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op