Woonzorgcentrum Adegeest Voorschoten

woonzorgcentrum adegeest

Zorgorganisatie Florence kiest voor duurzaamheid. WKO en een hoge temperatuur warmtepomp (HT-WP) zorgen voor energiezuinige verwarming en koeling bij woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Installect Advies ontwierp het energiesysteem en verzorgde de waterwetvergunning.

 

Basis- en piekvoorziening

 

De opwekking van verwarming en koeling voor Adegeest gebeurt bivalent (met twee systemen).  De HT-WP levert de basisbehoefte aan warmte. Voor piekmomenten kunnen Cv-ketels bijgeschakeld worden. Adviseur J. van Toorenburg tekende voor ontwerp van Electra, Werktuigbouw en Sanitair. Daarbij werd gekozen voor een bodemenergiesysteem van GeoComfort. De installaties worden aangelegd door Giesbers en van der Graaf. Zij realiseren voor dit project de collectieve WKO installatie en het collectieve ventilatiesysteem.

adegeest

Woonzorgcentrum Adegeest biedt ruimte aan 41 zelfstandige 2- en 3 kamerappartementen. Voor bewoners met dementie komen er 52 plaatsen. De afdelingen zijn ontworpen voor het concept “kleinschalig wonen”, groepen van 8 of 9 bewoners met een gezamenlijke huiskamer.

Adegeest1

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op