Zuiderstrandtheater – Second opinion

Zuiderstrandtheater

Het Zuiderstrandtheater in Scheveningen is een tijdelijk theater. Installect voerde een technische controle uit op het ontwerp van de zaal-klimaatinstallatie. Daarbij analyseerden we de balans tussen optimalisatie van comfort versus de investeringen en het tijdelijke karakter.

 

Ervaring

Installect advies is in het verleden bij meerdere theaterzalen en concertauditoriums betrokken geweest om klimaatgerelateerde klachten te onderzoeken en de oplossingen uit te werken. Daarbij is een verschil te definiëren tussen kleinere gemeentelijke theaters met veelal beperkte bezoekers en grotere podiafaciliteiten c.q. multifunctionele zalen als bijvoorbeeld Auditorium RAI, Beatrixtheater, Circustheater en zalencomplexen als in de Jaarbeurs Utrecht.

 

Binnenklimaat

Voor het Zuiderstrandtheater werd gedefinieerd dat temperaturen in de theater- c.q. concertzaal bij een bepaalde start-temperatuur  op mochten lopen tot een vastgesteld maximum aantal graden Celsius. Vanwege de reeds gestarte bouwactiviteiten werd een korte doorlooptijd gevraagd. Installect richtte haar advies daarom hoofdzakelijk op het voorgebouw en de multifunctionele zaal. Vanwege de directe samenhang met de toneelomgeving en de technische ruimten zijn deze ook meegenomen in de beoordeling. Het klimaat in de multifunctionele zaal hangt indirect samen met de foyer. Ook daar werd aandacht aan besteed vanuit ervaring met podiumgebouwen.

 

Geluidsniveau

Installect onderzocht hoe de zaal geluidtechnisch voor verschillende gezelschappen optimaal ingezet kan worden. Zodanig dat artiesten en publiek een goede voorstelling kunnen beleven. Ambiance en geluid faciliteert zowel het Residentie Orkest als een theatergezelschap.

 

Multifunctioneel

Wanneer de multifunctionele zaal in gebruik is als theaterzaal, kan deze met- of zonder orkestbak worden gebruikt. Dit faciliteert zowel thuisvoorstellingen van het Nationaal Danstheater als uiteenlopende nationale en internationale reizende gezelschappen, van toneel tot musical, jazz of opera.

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op