Vincent Schakel

Vincent Schakel

Als algemeen directeur van de Installectbedrijven is Vincent goed thuis in de energiewereld en management in het algemeen. De ervaringen van Vincent in diverse industrieën en marktsegmenten komen de ontwikkeling van de Installectbedrijven dan ook goed te pas. Nadat hij zijn sporen verdiend had in het aansturen van grote brouwerijen maakte hij de overstap naar energie als eindverantwoordelijke bij meerdere energiecentrales. Vervolgens was Vincent betrokken bij meerdere trajecten voor slimme gebiedsontwikkeling (Smart Area) alvorens zich als algemeen directeur aan de Installectbedrijven te verbinden.

Smart Area

Ook bij de Installectbedrijven blijft de slimme ontwikkeling van stedelijke gebieden een belangrijk speerpunt in de activiteiten van Vincent. De gecombineerde mogelijkheden van ontwerp, realisatie en beheer van duurzame energiecentrales biedt meerwaarde bij een integrale gebiedsaanpak. Twijfel niet om bij vragen hierover contact op te nemen.

Sander Pleket

Voordat Sander bij Installect kwam werken heeft hij ruime ervaring opgedaan bij één van de grootste installateurs van Nederland. Deze ervaring stelt hem in staat om het geheel van opwekking, distributie en afgifte te overzien. Sander Pleket ontwerpt regelmatig energiecentrales voor verwarming en koeling. Daarbij houdt hij rekening met de klantwensen en hoe die passen in het gehele ontwerp.

Label- en geluidsberekeningen

Sander is gespecialiseerd in het maken van berekeningen voor labels en heeft specifieke kennis ervaring met betrekking tot geluidsberekeningen. In de projecten zorgt hij ervoor dat het ontwerp goed aansluit op de gehele gebouwinstallatie. Het gaat er tenslotte om dat alle onderdelen van de installatie bijdragen tot een goed comfort en een maximale energieprestatie. Ook na realisatie blijft  Sander vaak betrokken bij projecten om de prestatie te volgen en te verbeteren.

Marco van Os

Marco is het software-geweten van de Installect bedrijven. Als ontwikkelaar is hij verantwoordelijk voor de structurele opzet en uitwerking van de software in alle producten en projecten. Marco van Os combineert werktuigbouwkundig inzicht met de beheersing van verschillende programmeertalen. Met die combinatie zorgt hij voor de borging en verbetering van softwareprestaties.

 

Teamspeler

Marco is binnen de Installectbedrijven een spin in het web tussen ontwerp, realisatie en beheer. In alle fases komt software aan de orde. Als zodanig is Marco’s teamspirit van grote waarde voor de hele groep. Door met verschillende disciplines samen te werken ontstaat de beste, door de praktijk beproefde, software.

Henk Broekhuizen

Henk is één van de grondleggers van de bodemenergie. Zowel bedrijfsleven als overheid vragen hem als WKO specialist. Sinds de jaren ’90 is Henk actief betrokken bij de ontwikkeling van bodemenergie. Hij staat aan de wieg van vele honderden bodemenergiesystemen en de brancheorganisatie BodemenergieNL. Samen met Gerrit Kamphuis ontwierp hij een gepatenteerde monobron. Dit ontwerp is ondertussen al jaren een marktleidend product van GeoComfort.

 

Resultaatgericht

Henk is een ervaren adviseur op het gebied van gebiedsontwikkeling, hydraulische inpassingen en bodemenergiesystemen. Hij brengt complexe materie terug tot de essentie. Daarbij staat het resultaat altijd voorop in termen van comfort en bedrijfszekerheid.

Henk Broekhuizen houdt zich actief bezig met het delen van kennis in colleges aan de HIT, en in cursussen en workshops.

Gerrit Kamphuis

Gerrit is een techneut en creatieveling in hart en nieren. Zijn energieadvies combineert uitmuntende installatietechniek met innovatie en lef. Hij is een ervaren adviseur op het gebied van complexrenovaties. Daarnaast is Gerrit gespecialiseerd in theaters. Weinig adviseurs in Nederland evenaren zijn kennis op dit specifieke vakgebied.

 

Breed scala

Gerrit is thuis in een breed scala energietechnieken. Door zijn focus op innovatie staat hij vaak aan de wieg van nieuwe producten. Bijvoorbeeld de hoge temperatuur warmtepomp (HT-WP). Zijn passie voor innovatie en duurzame energietechniek deelt hij ook. Dat doet hij onder meer als mede-oprichter van het innovatiegilde Pakhuis Noorderhaven.

Gerrit staat borg voor een energieadvies dat maximaal resultaat geeft in zowel opwekking, distributie als afgifte.

Henk Bruil

Henk is een op de praktijk geënte adviseur installatietechniek. Hij was jarenlang projectleider voor grote werken bij één van de grootste installateurs in Nederland. Als adviseur heeft hij een track record opgebouwd bij een groot aantal vaste klanten. Deze klanten vragen om het praktische no-nonsense advies van Henk Bruil.

 

Specialisatie

Henk is gespecialiseerd in installatieadvies over zonneboilersystemen en biomassacentrales. Hij adviseerde bij een groot aantal oplossingen in de entertainment branche. Ook renovatieprojecten voor collectieve woningbouw zijn een kolfje naar zijn hand. Als projectleider heeft hij voor de klanten van Installect vele malen doelgericht maximaal resultaat weten te behalen.

Henk zorgde voor de erkenning en certificering van sprinklerbronnen.

Wil van den Heuvel

Als gespecialiseerd geohydroloog heeft Wil van den Heuvel duizenden locaties in Nederland getoetst op haalbaarheid voor bodemenergie. Hij is een ervaren adviseur in de bodemtechniek. Wil heeft een praktische achtergrond bij groot boorbedrijf. Hij deelt zijn kennis actief in BRL11000 cursussen. Daarbij wordt zijn enthousiasme en heldere uitleg hoog gewaardeerd.

 

WKO Vergunningen

Honderden WKO vergunningen in Nederland werden gehonoreerd na een aanvraag door Wil. Wil en zijn team behandelen haalbaarheidsstudies en effectrapportages. Met zijn kennis van bodemgesteldheid zorgt Wil voor goed gedimensioneerde bronnen op honderden plaatsten in Nederland.  Steeds meer klanten kiezen voor de praktische vergunningsbenadering van Installect. Vaak blijven de kosten daarbij beperkt.

Wilfred Kleinjan

Wilfred is de verbindende schakel tussen klimaat- en procesinstallaties. Klanten met langlopende, complexe adviestrajecten vragen daarom naar Wilfred Kleinjan. Niet veel projectleiders kunnen de breedte van zijn kwaliteiten evenaren.

 

Praktisch

Zoals alle adviseurs bij Installect is Wilfred gevormd door uitvoerend werk. Hij is gespecialiseerd in restwarmtebenutting. Wilfred legt praktische koppelingen tussen klimaat- en procesinstallaties. Klanten kunnen vertrouwen op zijn rustige maar scherpe benadering. Ook bij de realisatie van een complete productielocatie. Van advies tot en met exploitatie, behoudt Wilfred deze kwaliteiten. Hij geeft vorm en inhoud aan onze focus op verwarming en koeling.  Dat doet hij door in industriële en infrastructurele projecten.

 

Marcel Morren

Marcel heeft een achtergrond in werktuigbouwkunde, calculatie en hydrauliek. Hij deed zijn ervaring op bij één van de grootste installateurs van Nederland. Marcel Morren is in staat complexe grootschalige principeschema’s te vertalen naar de essentie. Samengevat op één A4: praktisch en inzichtelijk. Met zijn installatietechnische en rekenkundige ervaring is hij een waardevolle sparringpartner.

 

Datacenters

Marcel heeft een talent om complexiteit samen te vatten in interactieve schema’s. Bij de engineering van nieuwe datacenters bleek dit zeer waardevol. Voor de hydraulische koppeling van bodemenergie met gebouwinstallaties is het advies van Marcel geliefd. Hij vervult voor veel opdrachtgevers een sleutelpositie. Zijn combinatie van praktijkervaring en ontwerpkennis is typerend voor de Installect adviseurs.

Willeke Bruil

Willeke is gespecialiseerd in vergunningen voor bodemenergie. Willeke zorgt voor locatiechecks, onderzoekt juridische implicaties en maakt vergunningsaanvragen compleet. Voor de klanten van Installect borgt zij dat hun belangen gediend worden. Voor de provincie levert zij de dossiers compleet en inzichtelijk aan. Zo heeft Willeke Bruil aan de wieg gestaan van veel bodemenergiesystemen.

 

Thermische effecten

In samenwerking met Wil van den Heuvel onderzoek Willeke locaties op de haalbaarheid van bodemenergie. In dit geohydrologisch onderzoek brengt Installect de bodemopbouw in kaart.  Ook de grondwaterstromingen en -richting is daarbij van belang. In elke fase worden de uitgangspunten afgestemd met de ontwerper van het bovengrondse deel van de installaties. Hierbij gaat het om systeemconcept, dimensionering, temperaturen en plaats van de warmtewisselaar. Daarnaast worden alle bodemparameters van de beoogde locatie en belangen in de omgeving in kaart gebracht. Denk hierbij onder andere aan verontreinigingen, beschermde gebieden, grondwaterkwaliteit en omliggende grondwatersystemen.

 

Vincent Helmink

Vincent is als werktuigbouwkundig ingenieur verantwoordelijk voor de “specials”. Dit zijn installaties waar qua tekenwerk en selecties extra aandacht aan moet worden besteed. Zo staat Vincent’s engineering aan de basis van de bodemenergiesystemen die Installect naar China exporteert. Ook verzorgt Vincent Helmink het tekenwerk en de onderdelenselectie voor one-off SKIDS in restwarmtebenutting uit drinkwaterproductie.

 

Klant en proces

De specifieke klantvraag staat bij specials altijd centraal. We bespreken de behoeften, de randvoorwaarden en mogelijkheden op de locatie. Hoe kunnen we de energievraag beperken en het restant duurzaam opwekken? Welke creatieve mogelijkheden zijn er en welke technieken passen daarbij? We kiezen voor de toepassing die het beste aansluit op de wensen van onze opdrachtgever en die, kosteneffectief, de beste energieprestatie levert.

Jolanda is sinds jaar en dag de administratieve ruggengraat van Installect Advies. Ze verzorgt de administratie en het personeelsmanagement. De projectadministratie, verzekeringen en financiën zijn bij Jolanda in goede handen. Daarnaast verzorgt ze in samenwerking met de directie de werving en selectie van nieuwe medewerkers.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op