Material Matters

Sed rhoncus euismod
Description

Het boek "Material Matters" roept consumenten op niet langer "eigenaar" maar "gebruiker" van materialen te zijn. We maakten dit concreet bij ons advies aan Ahold in De Meern.

Geen roofbouw
De verantwoordelijkheid voor materiaalgebruik is in onze huidige economie niet goed geregeld. De economie is ingericht op maximalisatie van materiaalverkoop. Gebruikt materiaal dat vrijkomt wordt vaak als waardeloos beschouwd en weggegooid. We moeten de waarde van materialen opschrijven in een paspoort en niet afschrijven zeggen de schrijvers van Material Matters, Thomas Rau (RAU) en Sabine Oberhuber  (Turntoo).

Installatieadvies Ahold
In ons installatieadvies willen we rekening houden met de waarde van materialen en niet direct inzetten op vervanging. Dit hebben we concreet gemaakt in ons advies voor het kantoor van Ahold in De Meern. Het oude type inductie-units (met perslucht en luchtklep) was niet meer leverbaar. Nieuwe units werden al geselecteerd. In plaats van te vervangen hebben we iets anders bedacht. De bestaande units worden aangepast en kunnen daarna weer geruime tijd dienst doen.  De perslucht regeling wordt elektronisch gemaakt en de verwarmings-  en koelbatterij doorgekoppeld. Zo zijn we zuinig op onze materialen en op de portemonnee van onze klant: Material Matters!

Systeem in balans
Wij geloven dat we als mensen verantwoordelijkheid dragen voor goed rentmeesterschap. De aarde heeft geen oneindige voorraad grondstoffen en kan geen eindeloze afvalstroom aan. De balans op aarde is cruciaal. Als we onze economie kunnen richten op de relatie tussen mens en aarde zijn we op de goede weg.

Info
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in