Welk klimaat heeft een offsetdrukkerij nodig?

Description

En, hoe regel je dat duurzaam? 

Installect adviseert bij de nieuwbouw van offsetdrukkerij Drukkerij Wilco in Amersfoort bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen. Dit doen we in samenwerking met Paul Caspers en Warmtebouw. Naast het adviseren verzorgt Installect het projectmanagement en de begeleiding. 

In de grafische branche is een goede en constante temperatuur, relatieve vochtigheid en luchtverdeling onmisbaar voor een optimaal productieproces. Omdat het project meer is dan een nieuwe hal, werken we nauw samen met de proces- en gebouwexperts. 

Bij conventionele installaties in drukkerijen wordt elk installatieonderdeel, zoals luchtbehandelingskasten standalone geregeld. Hierdoor worden de installaties niet ingeschakeld op basis van de vraag van de gebruikers.

Bij Wilco passen we een gebouwbeheersystematiek toe waardoor koeling en verwarming wordt ingezet op basis van gebruikersvraag. Ook wisselen we energiestromen uit waar mogelijk en houden we rekening met de binnen- en buitencondities. 

Het project leidt tot een jaarlijkse energiebesparing van 689.663 Nm³ Ae hetgeen overeenkomt met 1.303,5 ton CO2 per jaar. 

Heeft u vragen? Neem contact op met Gerrit Kamphuis 

 

Info
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in