Ahoy Rotterdam – WKO en HT-WP

 

Ahoy Rotterdam – WKO en HT-WP

Bij de duurzame renovatie van het energiesysteem van Ahoy Rotterdam werden geen halve maatregelen genomen. Installect Advies ontwierp het energiesysteem en verzorgde de waterwetvergunning.

“We kiezen voor bewezen innovaties en betrouwbare partners”

Energiebesparing
Bij de duurzame renovatie van het energiesysteem dat de warmte en koude voor Ahoy verzorgt is gekozen voor een groot bodemenergiesysteem van GeoComfort, gecombineerd met een innovatieve hoge temperatuur warmtepomp (HT-WP) van Reduses. Dit systeem zorgt voor super efficiënte verwarming en koeling waardoor Ahoy Rotterdam het voortouw neemt in energiereductie.

Ontwerp, realisatie en beheer
In de fases van ontwerp, realisatie en beheer wordt Ahoy ontzorgd door partners die van begin tot eind begrijpen welke energievraag hoort bij concerten, evenementen en beurzen. Peter van der Veer, algemeen directeur Ahoy Rotterdam: “Verwarmen en koelen van onze gebouwen kost heel veel energie, daarom willen we hierin flink besparen.” Die doelstelling wordt voor Ahoy waargemaakt door een aantal betrouwbare partners. “Echte innovatie bewijst zich door succesvolle toepassing in gestandaardiseerde producten. Dat hebben wij onze klanten laten zien.” aldus Jeffrey Siemes van GeoComfort, de leverancier van het bodemenergiesysteem.

HT-WP
Door energieopslag in de bodem (WKO) beschikt Ahoy ’s zomers over de kou van de winter en ’s winters over de opgeslagen warmte van de zomer. “Dat was een belangrijke stap, maar we wilden een stap verder.” aldus van der Veer. Die volgende stap bleek door Reduses te worden geleverd. De HT-WP van Reduses levert een hogere energieprestatie dan andere warmtepompen. Bij selectie van het nieuwe systeem is dus slim gekozen voor bewezen duurzame innovaties, die door gerenommeerd installateur Unica vakkundig worden aangelegd.

Blijven ontwikkelen
“De belangrijkste drive om steeds verder te verduurzamen is onze verantwoordelijkheid en het gevoel van noodzaak. Dat we een Green Key Gold keurmerk hebben betekent dat we bereid zijn telkens een stap verder gaan.” legt Van der Veer uit. Begin 2014 werd de nieuwe energiecentrale van Ahoy in gebruik genomen.

 

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in