DCMR | Life – WKO van Schieveste

 

DCMR (milieudienst Rijnmond) en Life hebben zich gevestigd op Schieveste, een schitterende locatie in de zuidelijke Randstad. Installect ontwierp voor hen de energiecentrale, met de eerste WKO van Schieveste.

 

Duurzame ambitie

De gemeente Schiedam heeft met de ontwikkeling van Schieveste duurzaamheid een speerpunt gemaakt. Hierover schrijft de gemeente:

Duurzaamheid en innovativiteit zijn belangrijke pijlers bij de ontwikkeling van Schieveste. Dit komt onder andere naar voren in de duurzame manier van energieopwekking via een zogenaamde warmte-/koudeopslag (WKO), slimme maatregelen bij het inrichten van het openbaar gebied en een innovatieve wijze van beheer.

Deze duurzame ambitie is ook uitgevoerd: de eerste ontwikkeling op het terrein bracht ook meteen de eerste WKO van Schieveste met zich mee.

Energiecentrale

Voor het gebouw waar DCMR en Life zicht vestigden werd een doubletsysteem met een capaciteit van 100m3/h gerealiseerd. De gehele energiecentrale, inclusief warmtepomp en CV, is goed voor 1MW koeling en 1,5 MW verwarming. Hiermee wordt de ruim 20.000m2 oppervlakte duurzaam verwarmd en gekoeld. Passend bij de ambitie voor Schieveste.

LIFE college

Ook LIFE ontbreekt het niet aan ambitie. Dat blijkt wel uit hoe LIFE zich richt tot hun scholieren:

Waar ben jij goed in? Wat is jouw talent? Daar draait het om bij ons op school. LIFE College is een school die anders is dan alle andere scholen die je kent. Omdat het hier zo leuk is en je je echt thuis voelt. Onze school ziet er niet uit als een normale school. Er is veel meer te doen en te beleven!

Op onze school leer je veel meer dan alleen een mooi vak. Je leert over het leven, wat er later van je wordt verwacht. Je leert wat je voor anderen kunt betekenen. Zodat je je zelfverzekerd en gelukkig voelt. Je leert over alles waar je ooit van gedroomd hebt. Over de wereld om je heen. Je leert te kiezen voor succes. Jouw talent doet er namelijk toe!

 

 
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in