Nedal Aluminium Utrecht

Nedal Aluminium Utrecht

Nedal Aluminium produceert alumiumprofielen. In het productieproces komt veel warmte vrij. Om het comfort van de productiemedewerkers te verhogen besloot Nedal om advies in te winnen bij Installect.

 

Klantwaarde

  • Meer comfort voor productiemedewerkers

  • Beperkte kosten

Technische oplossingen

  • Verandering van koellucht stroming

  • Luchtgordijn d.m.v. vloerroosters

 

Aliumiumprofielen
Bij Nedal Aluminium worden massieve aluminiumstaven opgewarmd tot een temperatuur van 500°C en vervolgens door een matrijs in de juiste vorm geperst. Uit de pers wordt het product gekoeld met lucht of water. Daarna dampt het product uit op de “strekbank”. Tijdens dit proces zijn er een aantal personen op de werkvloer voor het bedienen van de apparatuur. Nedal wilde graag de temperatuur van de machines en het product naar beneden brengen voor deze medewerkers. Men had in het verleden geprobeerd hier verbetering in te brengen echter zonder het gewenste resultaat.

Luchtstroom
In de oude situatie werd het product gekoeld met buitenlucht, aangeblazen van boven naar beneden. Hierdoor werd de “hete” lucht op vloerniveau uitgewaaierd het personeel aangeblazen met warme lucht. Om het werkklimaat te optimaliseren adviseerde Installect een andere luchtstroom te creëren. De luchtstroom van de koellucht voor het product werd van onder naar boven gericht. Hierdoor verspreidt de hete lucht zich niet over de vloer maar verplaatst direct naar boven. Daar kan de warme lucht worden afgevoerd. Daarnaast adviseerde Installect een luchtgordijn te creëren tussen personeel en product. Deze maatregelen leverden een grote verbetering op van het werkklimaat.

Aanpassingen
Om de aanpassingen te realiseren ontwierp Installect de benodigde aanpassingen, die zonder veel moeite konden worden toegepast.  Gelijkluidende maatregelen werden uitgevoerd bij de matrijzen verwisselplekken, strekbank en oven. Omdat alles aangesloten kon worden op het bestaande hoofdkanalensysteem bleven de kosten beperkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in