Natuurhistorisch museum Naturalis

 

Installect ontwerpt en adviseert bodemenergiesysteem Naturalis

De ruime ervaring van Installect met de behoeften en wensen van musea als het ‘Stedelijk Museum’ en het ‘Van Gogh Museum’, heeft installatieadviseur Huisman & Van Muijen het vertrouwen gegeven om Installect in te schakelen voor advies en ontwerp van het bodemenergiesysteem. Ook de aanvraag van de benodigde watervergunning voor exploitatie van het bodemenergiesysteem is door Installect advies verzorgd.
 
De renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van natuurhistorisch museum en onderzoekscentrum Naturalis in Leiden is inmiddels afgerond?. Hierbij speelt het klimaatsysteem een cruciale rol. Klimaatbeheersing voor een museum is erg complex vanwege de vele belangen: de tentoongestelde museumstukken en diverse ruimten vragen om een specifieke temperatuur en luchtvochtigheid, terwijl er ook rekening gehouden moet worden met het comfort van de bezoekers. Dit vraagt veel van een installatie. De oplossing is een complexe, maar eenvoudig te bedienen wko-installatie in combinatie met warmtepompen, ontvochtiging en balansbeheer.
 
De uitdaging was om zoveel mogelijk aan te sluiten op de nieuwe duurzame opwekkingsinstallatie. Zowel het oude als het nieuwe deel, zowel koelen als verwarmen.. Samen met Huisman & Van Muijen tekende Installect voor het ontwerp, de bewaking van het ontwerp, de vergunningaanvraag voor de bronnen en de bijbehorende effectenstudie. Deze samenwerking heeft voor Naturalis geresulteerd in een betrouwbare en veelzijdige installatie die optimaal is ingesteld voor alle belangen binnen het museum.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in