W Hotel Palace

W Hotel Palace

W Hotel Palace is onderdeel van de prestigieuze Starwood keten. Ook in duurzaamheid is W hotel Palace trending. Installect ontwierp het bodemenergiesysteem en de energiecentrale. Ook vroegen de waterwetvergunning aan en leverden uitvoeringsbegeleiding.

Masterplan
Amsterdam is een goede locatie voor bodemenergiesystemen.  Vóór de vergunning en realisatie is daarom de afstemming met andere ondergrondse belangen van groot belang. In opdracht van de eigenaar van W Hotel Palace heeft  Installect deze belangen in kaart gebracht. De eigenaars hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wilden voor W Hotel Palace daarom een WKO systeem met warmtepomp toepassen. In overleg met de gemeente Amsterdam heeft Installect deze belangen getoetst en ingepast in de ondergrondse infrastructuur.

Uitvoeringsbegeleiding
Tijdens de realisatie van het hotel heeft Installect uitvoeringsbegeleiding voor haar rekening genomen. Hiermee werd geborgd dat de energiecentrale volgens ontwerp werd aangelegd en in gebruik kon worden genomen.

W Hotel Palace
Het hotel is voorzien van een 55m3/h monobron. De energiecentrale levert 730 kW koeling en 675kW verwarming. Het W hotel heeft een oppervlakte van 8600 m2, telt 238 kamers, 23 suites inclusief drie WOW Suites en twee royale Extreme Wow Suites. Het streven van Starwood  is om in 2017 wereldwijd zestig
W Hotels open 
te hebben. In het Palace hotel zijn veel oude elementen van het gebouw behouden, toen het nog het Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf  zoals kilometers aan koperen buizen.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in